Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Protest protiv genetski modifikovane hrane

Protest protiv multinacionalne kompanije iz SAD-a "Monsanto", koja proizvodi genetski modifikovano seme, održaće se danas, 25. maja, u Novom Sadu, Beogradu i Nišu. Protest u Novom Sadu, na Trgu slobode, počinje u 17h.

Peti "Dani Podbare"

Peti "Dani Podbare", u čast 295 godina postojanja ovog dela Novog Sada, održaće se danas, 25. maja, na uglu ulica Milana Rakića i Zemljane ćuprije.

LSV o krađi glasova na izborima

Predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Robert Kolar zatražio je danas od nadležnih da odgovore na pitanje dokle se stiglo u istrazi o optužbama za krađu glasova na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Novom Sadu.

NPM: Da novosadska policija ukine brutalnost i torturu

Tim Nacionalnog preventivnog mehanizma (NPM) preporučio je Policijskoj upravi (PU) Novi Sad da u pojedinim policijskim stanicama otkloni nedostatke uočene u radu, zabrani torturu i druge oblike surovih, neljudskih ili ponižavajućih kazni i unapredi položaj osoba lišenih slobode.

Ekonomskoj školi preti plenidba imovine

Firma koja je pre dve godine rekonstruisala fasadu Srednje ekonomske škole pokrenuće pred Privrednim sudom proces plenidbe pokretne imovine škole, jer im još nije uplaćeno 11 miliona dinara uloženih u posao.

Baby Exit pomeren za 1. i 2. jun

Baby Exit festival koji je trebalo da se održi 25. i 26. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi, pomeren je za 1. i 2. jun zbog najavljenog lošeg vremena.